WASVOORSCHRIFT EN GEBRUIKSAANWIJZING VOOR EEN SYNTHETISCH OF ECHT HAARWERK/HAARSTUK.


SHAMPOO

Het haarwerk/haarstuk minimaal om de 2 weken wassen met speciale shampoo afgestemd op je haarwerk/haarstuk voor synthetisch haar of echt haar.

Eerst het haarwerk/haarstuk voorzichtig door borstelen met een haakwerkborstel. Maak een oplossing klaar van ongeveer 1 liter hand warm water met een scheutje shampoo voor synthetisch haar of echt haar. Het door geborstelde haar hier voorzichtig in leggen (het beste is binnenstebuiten) en ongeveer 10 minuten laten liggen in deze shampoo oplossing. Aansluitend het haarwerk/haarstuk grondig maar voorzichtig uitspoelen.

Let op dat er met de knoprichting van het haar wordt uitgespoeld en dat de straal van het water uit de kraan niet te hard staat zodat eventuele bolling of valling van het haar er langer in blijft zitten.

Let op:
Gebruik bij een permanente bevestiging NOOIT andere producten dan alleen shampoo rechtstreeks op de hoofdhuid of het montuur. Ook niet bij de knoopjes van het haarwerk/haarstuk of bij de bevestiging van het haarwerk/haarstuk .

Hierdoor zou de bevestiging eerder los kunnen laten doordat het glad of vettig zou kunnen worden. Je kunt in de haarlengtes en haarpunten een crèmespoeling of haarkuur aanbrengen zodat uw haarwerk/haarstuk een extra verzorging krijgt. Deze voorzichtig uitspoelen met de richting van het haar mee.

 

 


BALSEM

Na het wassen doet een zelfde behandeling maar dan met de balsem afgestemd op uw haarwerk/haarstuk voor synthetisch haar of echt haar.

Maak een oplossing van ongeveer 1 liter handwarm water met een scheutje balsem voor synthetisch haar of echt haar. Leg het natte haarwerk/haarstuk hier voorzichtig in en laat ongeveer 10 minuten liggen in deze balsem oplossing.

Aansluitend het haarwerk/haarstuk bij synthetisch haar NIET uitspoelen en het haarwerk bij echt haar GRONDIG maar voorzichtig uitspoelen.

Let op dat er met de knooprichting van het haar mee wordt uitgespoeld en dat de straal van het water uit de kraan niet te hard staat zodat de eventuele bolling of valling van het haar er langer in blijft zitten.

 

 


DROGEN

Het haarwerk/haarstuk vervolgens in een handdoek heel voorzichtig en zacht droogdeppen (NIET WRIJVEN).

Schud hierna het haarwerk/haarstuk goed uit (door het haarwerk aan de zijkanten boven het oor vast te pakken) zodat het model er weer in komt en het haar weer luchtig gaat vallen.

Gebruik nooit een föhn of een warmte apparaat bij een synthetisch haarwerk, maar laat het aan de lucht drogen.

 

 


CONDITIONER

Daarna zet je het haarwerk/haarstuk op een decokop, piepschuimkop of wigtree, en spray je er secuur conditioner over heen afgestemd op je haarwerk/haarstuk van synthetisch haar of echt haar. Dit maakt het haar soepel  en zorgt voor een goede beschermlaag om het haar.
Bij synthetisch haar is het vaak niet nodig om het daarna uit te kammen. Beter is om voorzichtig te kammen als het haarwerk/haarstuk droog is of met de vingers in model te brengen.

Vervolgens laat u synthetisch haar altijd volledig aan de lucht drogen. Nooit met hitte op synthetisch haar gaan om het droogproces te versnellen. Als je het haarwerk/haarstuk 's avonds gaat wassen is het haarwerk/haarstuk de volgende ochtend droog.

Bij echt haarwerk/haarstuk wel na de conditioner voorzichtig en rustig uitkammen. Hierbij is het noodzaak om van de punt naar de aanzet toe te werken, zodat er het minste schade aan de haren ontstaat. Het beste voor de haarkwaliteit is om het aan de lucht te laten drogen, net zoals synthetisch haar.

Afhankelijk van uw kapsel is dat mogelijk. Soms is het nodig om bij echt haar het haar weer in het model te föhnen of stijlen.  

Let op: Het is aan te bevelen om iedere dag conditioner op het haarwerk/haarstuk te sprayen. Ook als het haarwerk/haarstuk niet gewassen is, dan als nog deze beschermlaag op het droge haar. Tevens is het daarna makkelijk te modelleren.

Eventuele extra verzorging voor synthetisch haar en echt haar
Een eigenschap van synthetisch haar is dat het gaat vervilten (slijtage), en echt haar zal droog en of poreus worden na verloop van tijd en hierdoor wat onrustiger uitzien.


EXTRA ONDERHOUD- EN VERZORGINGSVOORSCHRIFTEN
HAARWERK/HAARSTUK ECHT HAAR

 • Borstel je haarwerk/haarstuk voor het gewassen goed door.
 • Was je haarwerk/haarstuk voorzichtig met de speciaal voor haarwerken/haarstukken shampoo. ( niet wrijven of wringen).
 • Het haarwerk/haarstuk grondig(!) uitspoelen met de haarrichting mee.
 • Maak met de balsem die speciaal voor haarwerken/haarstukken is een badje en leg je haarwerk/haarstuk  hier in en laat dit 5 minuten inwerken.
  • Heb je een permanente bevestiging dan doe je dit gewoon op het haarstuk zelf wat op het hoofd bevestig zit.


   BELANGRIJK: Kam de haren van je haarwerk (bij voorkeur met een fijne kam of borsteltje) zéér(!) goed door; van de aanzet tot de punten, van links naar rechts en van voor naar achteren. (Wanneer het kammen van de haren goed gebeurt zal het haar niet naar de binnenkant van het haarwerk/haarstuk kruipen en niet uitvallen).

 • Het haar na het door kammen goed uitspoelen en naar wens laten drogen of modelleren.
 • De speciale Conditioner voor haarwerken/haarstukken met UV filter dagelijks over het haar sprayen. Kan zowel op nat al op droog haar gebruikt worden.   

DETANGLER

Dit is een product wat het vervilte/ onrustige haar voor een gedeelte kan herstellen en weer glad maakt  zodat het er niet meer kroes uit ziet.

Spray na de was behandeling met shampoo en balsem royaal detangler op het nog wat nat/ vochtige haarwerk/haarstuk. Ook schade van het borstelen in nat haar word door het gebruik van detangler tegen gegaan.

Het natte haarwerk/haarstuk voorzichtig door borstelen (onderaan bij de haarpunten beginnen en naar boven toe werken). Vervolgens sprayt u de conditioner over het haarwerk/haarstuk en volgt u daarbij de behorende instructies.

Hairspray- let op: Wel speciaal voor synthetisch haar of echt haar
Dit gebruik je na het in model brengen van het haarwerk te versteviging. Een lichte waas met deze spray over het haarwerk geen is meestal voldoende. Deze spray laat zich gemakkelijk weer uitkammen.

* Verder zijn er diverse verzorgingsproducten te verkrijgen afgestemd op alle verschillende types haar die bijvoorbeeld kunnen helpen om het haarwerk/haarstuk langer mooi te houden, kleur te behouden of een extra versteviging, glans of volume te geven.