KERATINE WAX EXTENSIONS

Er worden verschillende technieken gebruikt om hair extensions te bevestigen. Wij werken, onder andere, graag met keratine wax extensions. In dit artikel leggen we je graag uit wat dit precies voor hair extensions zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

WAT ZIJN KERATINE WAX EXTENSIONS?

Keratine wax extensions zijn het meest gekende en bovendien meest gebruikte systeem van hair extensions plaatsen. Het word ook wel wax of lijm extensions genoemd. Het bestaat uit Italiaanse keratine, wat een lichaamseigen stof is dat ook voorkomt in je haar, huid en nagels.

Keratine extensions zijn losse bondjes die elk afzonderlijk op de haren bevestigd worden. De keratine bindingen worden door middel van trillingen ingezet met onze ultrasonic touch van Great Lengths in het eigen haar. Vervolgens masseren we deze rondom het haar op een gedraaide manier, zodat deze mooi zijn gesloten. Doordat ze volledig dicht zijn gedraaid kan er geen haar vet, shampoo of andere producten in de bindingen doordringen. Daardoor blijven ze langer zitten dan microring/weave & tape hair extensions. Het is dus gemakkelijk omdat het niet steeds omhoog gezet moet worden.
Wij adviseren keratine wax extensions altijd door een professional in te laten zetten én te verwijderen, zodat de hair extensions gedurende de draagtijd comfortabel zitten en er geen haarschade kan ontstaan.

ZIJN KERATINE WAX EXTENSIONS SCHADELIJK VOOR JE EIGEN HAAR? 

Nee, wanneer de hair extensions professioneel ingezet en verwijderd worden zijn ze niet schadelijk voor je haar. Veel mensen denken dit omdat er warmte wordt gebruikt, maar wij doen dit op basis van trillingen.

DRAAGTIJD VAN DE EXTENSIONS

De ideale draagtijd is 4 tot 6 maanden (naargelang je haargroei). Dit systeem heeft geen tussentijds onderhoud nodig. U hoeft dus niet terug naar het salon te komen om dit omhoog te plaatsen. Deze techniek is dus gemakkelijk omdat je deze enkele maanden kan laten zitten, maar je kan het niet hergebruiken. Na de draagtijd zullen ze verwijderd worden, hiervoor gebruiken wij een speciale verwijdertang (zonder warmte) en een zachte remover. Hiermee bevochtigen we de extensionbinding en het plukje komt los en schuift van het natuurlijk haar af. Indien je wenst, kan je meteen nieuwe hair extensions plaatsen.

WEAVE EXTENSIONS

Weave extensions zijn banen die je in het haar aanbrengt met daarin 3 stroken haar, dit vormt samen 1 weave die je in het haar kan hangen. Je kan de 3 stroken in verschillende kleuren krijgen zodat het zo natuurlijk mogelijk overloopt. Voor meer volume in het haar heb je meestal aan 1 weave al genoeg, wil je een verlening in het haar dan moet je al denken aan 2 weaves in je haar van elk 3 stroken. De weave zit aan je eigen haar vast en dit kan door middel van ringetjes met aan de binnenkant silicone zodat je eigen haar niet afbreekt, daarna word de weave met naald en draad vast gemaakt aan het haar. Je kan er ook voor kiezen om de weave te laten plaatsen door middel van een klein en dun vlechtje. Dit wordt precies het zelfde vast gemaakt zoals bij de ringen. De weaves zijn van 100% remy human hair.

Meer informatie

TAPE EXTENSIONS

Tape extensions is een manier voor haarverlening en/of volume aan te brengen. Je kan hiermee verschillende soorten kleuren en lengtes mee creëren. De tapes zijn voorzien van een plak rand van 1 cm hoog en meestal 3 /4 cm breed en kunnen hierdoor onzichtbaar in het haar geplaatst worden. Dit plak je aan 1 dun plukje haar vast met een wax sticker. De tape extensions die wij plaatsen zijn van Natural Hair Company of Hairtalk, dit is remy human hair. Dat betekend dat het echt haar is en je kunt dus met de stijltang, krultang en/of föhn je haar in model brengen.

Meer informatie

DE VOOR & NADELEN VAN KERATINE WAX EXTENSIONS

 •  Lange draagtijd, kan maanden gedragen worden zonder tussentijds onderhoud in de meeste gevallen.
 •  Het zijn aparte plukjes die goed te verdelen zijn, waardoor je plaatselijk en precies kan werken.
 • We werken met meerder kleuren om een natuurlijk effect te creëren.
 • We plaatsen de hair extensions op de juiste manier voor de beste volume en/of lengte te bereiken.
 •  Een subtiele en aangename techniek waar je je volledige draagperiode amper plukken hair extensions verliest.
 •  Wij hebben hier heel veel ervaring mee, waardoor een snelle plaatsing op minder dan 2u kan.
 •  Je kunt meteen zonder problemen de haren dragen in een staart, vlecht, dot, enz.
 •  Je ervaart geen problemen als er een hair extension pluk los zit of uitvalt.
 • Niet herbruikbaar, kan dus niet opnieuw hergebruikt worden of omhoog geplaatst worden.
 • Ze moeten na enkele maanden verwijderd worden (Is het niet bij ons geplaatst zitten hier verwijderkosten aan vast).
 • Niet aangeraden bij kwetsbaar, breekbaar of zeer dun/weinig haar.
 • Doordat je nu meer volume of lengte hebt zal het langer duren voordat je klaar bent met het wassen en drogen.

 

 

HAAR Totaal is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van keratine wax extensions.
Wil jij weten wat het beste bij jou past? Kom langs voor gratis & vrijblijvend advies!