PERMANENTE MAKE-UP (PMU)

PMU is de afkorting van Permanente Make-up. Bij permanente make-up ofwel PMU worden pigmenten ingebracht in de lederhuid. Dit is de huidlaag die direct onder de opperhuid zit. Het lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is anders. Een tatoeage wordt in een diepere huidlaag ‘gezet’ en is daardoor permanent. PMU is daarentegen niet permanent maar vervaagt na verloop van tijd. De snelheid waarmee dit gebeurt varieert per persoon.

PMU voor ogen, lippen, wenkbrauwen en Hairlines?

Wil je verzorgd voor de dag komen, maar dan zonder iedere ochtend make-up aan te moeten brengen? Geen omkijken meer naar je make-up met permanente make-up, oftewel PMU! Permanente make-up kan veel tijd en ergernissen besparen. Zo is uitgelopen make-up door regen of sporten verleden tijd met permanente make-up.

Wij brengen permanente make-up aan bij de ogen, lippen, wenkbrauwen en Hairlines.

  • Ogen: permanente eyeliner. Eyeliner is het aanbrengen van een lijntje rondom de ogen. U kunt kiezen voor eyeliner wing, eyeliner boven het oog, onder het oog of boven én onder het oog. 
  • Lippen: accentueren contour lips, full lips of glossy lips. Het zetten van een liplijntje door middel van permanente make-up corrigeert de lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen. Je kunt ook kiezen voor het geheel inkleuren van je lippen, omdat je geen goede vorm lippen hebt, dat je van jezelf weinig kleur op lippen hebt of altijd lippenstick op heeft. Dit noemen we: Full lips of glossy lips
  • Wenkbrauwen: hairstrokes en powder brows. Door middel van de revolutionaire hairstroke techniek krijgen je wenkbrauwen een mooie, natuurlijke en volle look. Powder brows geven je wenkbrauwen een mooie poederlook; dé trend van dit moment.
  • Hairlines: Hairstrokes, piksels em powder effect. Heeft u last van overmachtig haarverlies, kaalheid, verschillende soorten Alopecia en littekens op het hoofd? Dit bieden wij aan d.m.v. hoogwaardige Micro Haar Pigmentatie behandeltechniek waarbij het eindresultaat optisch niet is te onderscheiden van een kortgeschoren haar. (stoppel). Ook kun je ervoor kiezen om het met hairstrokes te doen zodat er een echt haarlijn zichtbaar en bedekt is.

 

Voordelen permanente make-up (PMU)

  • Je bespaart tijd
  • Je ziet er altijd verzorgd uit
  • Nooit meer uitgelopen make-up
  • Je hoeft zich geen zorgen te maken over je make-up

Verschil tussen permanente make-up en een tatoeage

Permanente make-up, ofwel PMU, is het inbrengen van kleurpigmenten in de lederhuid (de huidlaag onder de opperhuid). Het lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaag aangebracht. Hierdoor is het aanbrengen van PMU, anders dan de naam zou vermoeden, niet permanent. Dit in tegenstelling tot een tatoeage.

De tijd dat permanente make-up blijft zitten, varieert van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met een aantal zaken zoals cel vernieuwing, het afweersysteem en de invloed van Uv-licht.

Is PMU pijnlijk?

Tijdens het aanbrengen voel je kleine, korte prikjes van het naaldje. Het aanbrengen van PMU is echter veel minder pijnlijk dan een tatoeage. De naald gaat namelijk veel minder diep in de huid. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken om een pijnlijke PMU behandeling.

Hoe gaat de behandeling PMU in z’n werk?

Wij begrijpen dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling wordt ons uitgevoerd door gediplomeerde specialistes, die ingaan op je wensen.

Tijdens je eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden die op jou van toepassing zijn. We bekijken je gezicht en brengen met ‘gewone’ make-up een lijntje om uw ogen aan, kleuren uw wenkbrauwen in, tekenen een lijntje om je lippen of kleuren de lippen in. Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kunt je zien wat het resultaat kan zijn zonder dat je daar direct aan vast zit. Mocht je niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan. Dit proces herhalen wij totdat u 100% tevreden bent met je getekende eyeliner, lipliner/lippen of wenkbrauwen.

Pas als je 100% tevreden bent, beginnen we met het aanbrengen van de permanente make-up. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de behandeling wellicht nog een herhaald moet worden voor een optimaal resultaat. Na het zetten van de permanente make-up zal uw huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt.

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen bij ons worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per twee jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen. Bij ons bent je dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Onze specialiste(s) worden regelmatig bijgeschoold en volgen trainingen.

Hoe gaat de behandeling PMU in z’n werk?

Wij begrijpen dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling wordt ons uitgevoerd door gediplomeerde specialistes, die ingaan op je wensen.

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden die op jou van toepassing zijn. We bekijken uw gezicht en brengen met ‘gewone’ make-up een lijntje om je ogen aan, kleuren uw wenkbrauwen in, tekenen een lijntje om je lippen of kleuren de lippen in. Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kun je zien wat het resultaat kan zijn zonder dat je daar direct aan vast zit. Mocht je niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan. Dit proces herhalen wij totdat je 100% tevreden bent met uw getekende eyeliner, lipliner/lippen of wenkbrauwen.

Pas als u 100% tevreden bent, beginnen we met het aanbrengen van de permanente make-up. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de behandeling wellicht nog een herhaald moet worden voor een optimaal resultaat. Na het zetten van de permanente make-up zal je huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt.

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen bij ons worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per twee jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen. Bij ons ben je dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Onze specialiste(s) worden regelmatig bijgeschoold en volgen trainingen.