HAARWERKEN

Heb je om medische- of cosmetische redenen een haarwerk (pruik) nodig? Bij HAAR Totaal in Tilburg helpen wij je graag op weg om de stap te zetten naar een vertrouwd uiterlijk. Wij ontvangen je graag in onze privé ruimte zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Je privacy vinden wij heel belangrijk. Daarom maken wij liever een afspraak. Tijdens dit gesprek drinken we een kopje thee of koffie en worden je mogelijkheden besproken. Vanuit hier kunnen we eventueel een vervolg afspraak doorplannen waarin de uitgezochte modellen gepast kunnen worden.

Vaak wordt er in het geval van tijdelijk haarverlies en chemotherapie gekozen voor een confectie haarwerk. Dit haarwerk kan namelijk snel worden geleverd. Het haarwerk wordt gemaakt in een standaard maat en is in verschillende modellen verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit verschillende soorten kwaliteit. Een synthetisch haarwerk is erg onderhoudsvriendelijk. Een confectie haarwerk is binnen enkele dagen leverbaar.

HAARPROBLEMEN

Wanneer je haarproblemen hebt kan dit niet alleen erg vervelend zijn, het heeft vaak ook een negatieve uitwerking op je zelfvertrouwen. Van Alopecia, dunner wordend haar tot aan kaalheid door bijvoorbeeld een chemotherapie, er bestaat voor iedere vorm van haaruitval wel een passende oplossing. 

Alopecia is een haaraandoening die voorkomt in verschillende vormen. Deze haarziekte kan zorgen voor kaalheid op verschillende plekken van het hoofd maar in enkele gevallen ook voor complete haaruitval. Wanneer je plotseling kale plekken op uw hoofd heeft dan heb je waarschijnlijk last van Alopecia Areata. De kale plekken zijn vaak rond of ovaal.

Bij gemiddeld 75% van de mensen groeit het haar vanzelf weer terug.

Na een chemotherapie behandeling valt uw haar meestal uit. Dit is vaak erg ingrijpend. Wij bieden passende oplossingen en geven persoonlijk advies. Of je nu een haarwerk, haarstuk, sjaal of mutsje wilt dragen. 

De meest voorkomende vorm van haaruitval is erfelijke haaruitval. Maar ook kan er (tijdelijk) haaruitval plaatsvinden door bijvoorbeeld: ziekte, stress, medicijnen of een tekort aan vitamines. 

Haarwerken 100% menselijk haar

De haarwerken en haaraanvullingen van Haar Totaal zijn gemaakt van 100% menselijk haar of van synthetisch haar. Samen met onze specialisten kijkt u welk haartype het beste bij u past en welke u uiteraard het mooist vindt. Eén van de grootste voordelen van echt haar is dat het makkelijk te stylen is. Bovendien kunt u het zelf wassen en droog föhnen. Zelfs wanneer de kleur is aangetast door bijvoorbeeld het zonlicht, kunt u het laten kleuren door uw haarspecialist.

 

Haarwerken synthetisch haar

Indien je op zoek bent naar een iets goedkopere oplossing, is een haarwerk van synthetisch haar wellicht geschikt voor je. Eén van de voornaamste voordelen van synthetisch haar is immers de prijs. Ook verkleuren haarwerken van synthetisch haar minder snel en zijn ze onderhoudsvriendelijker. Bovendien is een haarwerk van synthetisch haar tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Bij het kiezen voor een synthetisch haarwerk kun je kiezen tussen verschillende haarvezels. De technieken en ontwikkelingen op het gebied van synthetisch haar zijn dusdanig verbeterd dat het haast dezelfde uitstraling heeft als human hair.

ONDERHOUD

Het goed en juist onderhouden van je haarwerk of haarstuk is erg belangrijk voor de levensduur. Ieder haarwerk vraagt om een specifieke aanpak. Dit leggen wij je stap voor stap uit tijdens de levering van je gekozen haarwerk of haarstuk. Ook geven wij je een informatie pakket mee zodat je thuis dit nogmaals kunt nalezen. Gebruik nooit andere verzorgingsproducten dan welke wij je meegeven, dit in verband met de garantie.

Haar Totaal is een gecertificeerd ANKO haarwerk specialist. De Sectie Haarwerken binnen het ANKO heeft veel contact met patiëntenverenigingen. Deze zijn betrokken bij de Sectie en de Erkenningsregeling. ANKO is aangesloten bij de Geschillencommissie en hecht veel waarde aan de eisen die worden gesteld waaraan een deskundig haarwerk-specialist aan moet voldoen.

Wanneer je om medische redenen een haarwerk nodig heeft, dan biedt je zorgverzekeraar recht op vergoeding. Alle zorgverzekeraars in Nederland bieden een basisvergoeding. Indien je aanvullend verzekerd bent, ontvangt je mogelijk bovenop dit bedrag nog een aanvulling. Hoe hoog deze aanvulling is verschilt per verzekering.

Wij zijn gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars waardoor wij altijd de basisvergoeding voor je kunnen indienen en je daarmee kunnen ontlasten. Bent je aanvullend verzekerd dan zijn we genoodzaakt om te vragen aan je om dit zelf te doen. Vanuit de zorgverzekeraars mogen wij dit helaas niet meer uitvoeren!

Interesse in de mogelijkheden van haarwerken?

Wil je graag een afspraak maken om te zien welk haarwerk het beste bij je past? Of wil je geïnformeerd worden over de diverse bevestigingsopties? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvend advies!

Ook kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 013-7851262 of een e-mail te sturen naar tilburg@haar-totaal.nl