VERZORGING VAN JE HAIREXTENSIONS

Ben je blij met de mooie, volle en lange lokken? Zorg dan dat dit blijvend is en verwaarloos jouw extensions niet! De extensions zijn 100% echte mensen haar en krijgt niet de juiste voeding/verzorging vanuit je hoofdhuid, daarom moeten je de extensions goed blijven verzorgen met onze verzorgingspakket die je mee krijgt na de behandeling. Hieronder krijg je nog verdere tips van ons.

Je moet, voor de garantie, alleen gebruikmaken van onze professionele producten.


Borstelen

Om je extensions te verzorgen, borstel je dagelijks het haar met de speciale borstel die je van ons mee hebt gekregen. De borstelharen van onze borstels zijn ontworpen om zacht het haar te ontwarren, van aanzet tot lengtes en punten, zonder de aanzet en het haar te beschadigen. Al onze extensions zijn van 100% echte mensenhaar, dus een beetje verwarring is heel normaal. Om klitten te verwijderen, borstel je het haar regelmatig: begin met je vingers de lengtes van het haar licht te ontwarren, ga dan verder met borstel van boven naar beneden.
Wil je altijd perfect haar? Kies er dan voor om altijd een extension handtasborstel mee te nemen.

TIP: Probeer je haar eerst in een losse vlecht te binden voor het slapen gaan om te voorkomen dat het in de knoop raakt en ga NOOIT met nat haar slapen!

Ontkleuren en verven

De hairextensions zijn prima te kleuren. Ontkleuren (blonderen) en permanent raden wij af. De extensions zijn namelijk al eens ontkleurd in de fabriek om vervolgens weer in de juiste kleur te kunnen verven. Wij bieden volledige garantie op de hairextensions. Deze garantie vervalt echter wanneer er chemische behandelingen zijn uitgevoerd op de hairextensions.

Naar het zwembad en de sauna

Je kunt gewoon met extensions zwemmen of naar de sauna gaan. Zorg er wel voor dat je hiervoor een beschermende leave-in conditioner gebruikt en daarna het haar in te vlechten. Vergeet niet om het haar extra te verzorgen na het zwemmen in chloor- of zeewater en na gebruik van de sauna of het stoombad, om de verzorging en hydratatie van het haar te herstellen.

Gebruik tijdens een zonvakanties altijd een goede hittebescherming of sunprotection. + blijf het wassen met de producten die je van ons hebt meegekregen. Let goed op met zonnebrandproducten i.v.m. verkleuring van je extensions. Dit gaat namelijk niet goed samen met je extensions door de bronzers en caroteen. Gebruik daarom altijd een zonnebrand op minerale basis, wij adviseren Lovelli. 

Styling

Dep het haar voorzichtig met een handdoek droog, en vermijd elke wrijvende beweging. Droog de aanzet van het haar voorzichtig zonder overmatige hitte te gebruiken, omdat dit de extensions kunnen aantasten.
Veelvuldig of dagelijks gebruik van een stijl/krultang kan ervoor zorgen dat je extensions, net als je eigen haar, sneller slijt. Gebruik daarom altijd een goede hittebescherming en een professionele stijl/krultang en zet de temperatuur nooit hoger dan 185 graden. Ook kan het gebruik van een stijl/krultang met een hoge temperatuur en zonder hittebescherming zorgen voor verkleuring van je extensions.

Draagtijd

De ideale draagtijd van keratine extensions is 4 tot 6 maanden (naargelang je haargroei). Dit systeem heeft geen tussentijds onderhoud nodig. U hoeft dus niet terug naar het salon te komen om dit omhoog te plaatsen. Deze techniek is dus gemakkelijk omdat je deze enkele maanden kan laten zitten, maar je kan het niet hergebruiken. 

De draagtijd van tape, (ring) of weave extensions is 9 maanden, als je de goede verzorging hiervoor gebruikt dan kan het zijn dat je er langer plezier van hebt. Wij adviseren om de tape, (ring) of weave extensions om de 6 á 8 weken te verplaatsen. Dit is afhankelijk van de dikte en sterkte van je eigen haar.

Uitgevallen wax extensions

Gedurende de draagtijd kan er weleens een ingezette keratine/ring/tape extensions uitkomen. Schrik hier niet van, want dit is heel normaal. Zijn er keratine/ring/tape extensions uitgevallen, bewaar deze dan. Gedurende de garantie periode van 2 maanden, zetten wij deze kosteloos voor je terug.
Mocht er bij de weave extensions eens een keer wat los komen dan gelden hiervoor dezelfde punten dan hierboven.
Kom naar de salon en wij zullen het voor je oplossen.

Hairextensions verwijderen

Na de draagtijd van keratine extensions zullen ze verwijderd worden, hiervoor gebruiken wij een speciale verwijdertang (zonder warmte) en een zachte remover. Hiermee bevochtigen we de extensionbinding en het plukje komt los en schuift van het natuurlijk haar af.
Bij ring en weave extensions maken we gebruik van kleine ringetjes die we ook met een speciale verwijdertang (zonder warmte) eruit halen. Tape extensions verwijderen we met een zachte remover waardoor ze los komen te zitten en er zo van elkaar af kunnen halen.

HAAR Totaal kan niet aansprakelijk gesteld worden voor extensions die elders zijn verwijderd.